Rozet om op je eigen innovatiepraktijk te reflecteren

Description

Ter ondersteuning van onze eigen dataverzameling ontwikkelden we dit reflectieinstrument. Het is bedoeld voor iedereen die in een vernieuwingspraktijk zit en eens wil kijken waar hij of zij staat. Het rozet is een schaal met vier ringen. Door terug te kijken op je eigen vernieuwingspraktijk met behulp van de ontwerpprincipes, geef je de principes een plaats op de schaal. Principes die je duidelijk herkent komen in de binnenring, en principes die je niet herkent komen buiten de buitenste ring. Zo ontstaat een beeld van je vernieuwingspraktijk in termen van de principes.

Wat levert het op?
Het beantwoorden van de vragen is een manier om op je eigen vernieuwingspraktijk te reflecteren. Door te reflecteren geef je betekenis aan de dingen die zich voordoen. Het helpt om te zicht te krijgen op volgende stappen. Door het invullen van het rozet werk je ook mee aan het onderzoek. We gebruiken de ingevulde rozetten om meer grip te krijgen op het leren in innovatieprocessen.

Hoe werkt het?
De tool is online beschikbaar en je kunt hem in je eentje invullen. De tool bestaat uit vijf stappen. Bij elke stap staat een instructie die uitlegt wat de bedoeling is. Het duurt ongeveer een half uur om alle stappen te doorlopen.